Aanrakingen zijn net als zuurstof en voeding, ze zijn van levensbelang voor een mens. Een simpele knuffel of streling van de huid geeft een ontspannen, vertrouwd en veilig gevoel. Daarnaast hebben ze ook een positieve effecten op je gezondheid. 

 

Want bij massages komen er een aantal stoffen vrij zoals de hormonen oxytocine, dopamine en endorfine.

Als eerste stijgt het ‘knuffelhormoon’ oxytocine. Oxytocine geeft je een ontspannen, veilig en vertrouwd gevoel en zorgt ervoor dat stress en angst afnemen. Het doet de bloeddruk dalen, bevordert de spijsvertering en verlicht pijn.

Ook dopamine en endorfine zijn gelukshormonen en zorgen voor dat fijne gevoel. Aanrakingen zorgen ervoor dat je beter kan omgaan met stressvolle situaties, pijn beter kan verdragen. 

 

Verloop massages 

Warm welkom!

Kom binnen en wees welkom in een sfeervolle ruimte! Met een warm tasje koffie of thee hebben we eerst een gesprek over jouw wensen, noden en vragen zodat de massage volledig kan afgestemd worden op jou.


De massage zelf

Warmte, respect, zachtheid en verbinding staan centraal zodat jij je veilig en gekoesterd mag voelen om zo volledig in ontspanning te kunnen komen.

 

Na de massage
Ook na de massage is er nog tijd voor jou. Soms zijn er emoties, losgekomen of zijn er nog vragen. En soms wil je gewoon even in alle rust terug bij jezelf komen. Dit kan bij Koli-me.