FIBROMYALGIE MASSAGE

Mensen met fibromyalgie lopen dag in dag uit rond met pijn en andere klachten. Dit is vaak zeer frustrerend en geeft op regelmatige basis een mismoed. De klachten genezen kan niet maar er zijn wel manieren om de pijn en het ongemak te verlichten. De fibromyalgie massage is hier één van. 

 

Een massage zorgt ervoor dat meer zuurstof toegevoerd wordt naar de spieren en dat afvalstoffen effectiever worden afgevoerd waaronder melkzuur. Melkzuur is doorgaans verantwoordelijk voor spierpijn en ook voor de fibromyalgie symptomen. Veel mensen met fibromyalgie hebben pijn in de nek, rug, schouders, in het borstbeen, aan de zijkanten van de heupen en aan de binnenkant van de knie. Daarnaast zijn de pijnlijke tenderpoints ook zeer kenmerkend. Met behulp van massages kun je de conditie van de spieren optimaliseren, waardoor deze klachten verminderen.

 

Waar de ontspanningsmassage vooral een positieve werking heeft op de spierpijn richt de fibromyalgie massage zich op de pijnvermindering van de tenderpoints en op hoofdpijnklachten. Ook wordt er gewerkt op de doorstroom van levensenergie (Qi) via de energiebanen binnen het lichaam om zo heel het lichaam en vooral de organen van energie te voorzien.

 

Het is aan te raden om deze massage in kuurvorm te ondergaan (bv 2 tot 4 massages per maand in de beginperiode, nadien kan er overgeschakeld worden naar 1keer per maand).

Een eenmalige massage zal de klachten niet doen verdwijnen. Wel biedt het een tijdelijk verlichting direct na de massage en ook in de dagen erna. Daarnaast helpt de massage jou ook om geestelijk te ontspannen, waardoor je de ziekte weer beter aan kan nadien. 

 

Tarief 60 euro/ 60 min.