INDIVIDUELE (familie) OPSTELLING

WAAROM DOE IK WAT IK DOE EN /OF KAN IK ER NIET MEE STOPPEN OOK AL HELPT HET MIJ NIET?

 

 

 

We worden niet als een onbeschreven blad geboren, een familieschaduw kan vele generaties (on)bewust doorgegeven worden. Onopgeloste familieproblemen vanuit het verleden, geheimen, trauma's, ... kunnen een rol gaan spelen in jouw persoonlijk leven zonder dat jij hier schuld in treft of dit wilt.

Daarnaast betekend opgroeien dat je door de wetten en verwachtingen van jouw ouders, sleutelfiguren, op school, de samenleving, ... leert wat goed is en wat niet. Je leert hoe je je moet gedragen, welk gedrag gewenst is en welk niet.

Of je bent zelf opgegroeid in een onveilige situatie waardoor jij jezelf bent gaan aanpassen en beschermingsmechanismen hebt opgebouwd.

 

En als kind ga je dan, onbewust en uit liefde, problemen en emoties van jouw ouders of omgeving op jouw nemen. Jij past jou aan om erbij te blijven horen, om niet gezien te worden of juist wel. En deze verstrikkingen komen later, vaak onverwacht en niet helpend, terug in jouw volwassen leven bijvoorbeeld in relaties, werk, vriendschappen of gezondheid. 

Niet voor niets dat veel mensen zichzelf kwijt geraken, vastlopen en/of niet meer begrijpen waarom ze nu juist doen wat ze doen. 

 

Een opstelling kan hierbinnen duidelijkheid brengen. Het is een effectieve en helende manier om jouw familiepatronen in kaart te brengen, het maakt het onzichtbare zichtbaar. 

Het helpt jou inzicht te geven wat de oorzaak is van jouw gedrag, problemen, belemmeringen, patronen of (onvervulde) wensen. Het helpt antwoorden te vinden op wat jou in jouw dagelijks leven beïnvloed waardoor je niet lekker in jouw vel zit, blijft vastlopen of doelen niet kan halen. Wat jou tegen houdt om jezelf te zijn of jouw leven volledig te leven.

 

Een familieopstelling dringt door tot de kern van jouw probleem waardoor je grote stappen kan maken in jouw persoonlijke groei. Je kan energetisch terug jouw plek innemen waardoor de balans in het systeem terug meer in balans kan komen en jouw levensenergie terug meer kan stromen.  

Ben jij klaar om los te laten wat er geweest is en jou niet meer dient? 

Ben jij klaar om als volwassen persoon andere keuzes te maken afgestemd op jouw leven en wie jij bent.

Ben jij klaar om het proces aan te gaan om de verdere generaties een andere dynamiek te geven?

Welkom!